🍂 Herfstmomenten bij Hôtel Koru – tussen bloemen, geuren en wandelingen
Oktober en november hebben bij ons een heel eigen ritme.
De dagen worden korter, het licht zachter, en de natuur rond Hôtel Koru verandert in een palet van koper, bordeaux en goud. Het is de periode waarin het hotel en de tuin een ander soort rust vinden – en wij ook.
We houden van die maanden waarin het wat trager mag gaan.
Wanneer het laagseizoen aanbreekt, ontstaat er plots weer ruimte: om te ademen, te creëren, te wandelen, te dromen. De dagen vullen zich met kleine, gezellige rituelen die het leven net dat tikkeltje rijker maken.
In de tuin verzamel ik takken, grassen, zaaddozen en bladeren om bloemstukken te maken.
Ik probeer zoveel mogelijk te gebruiken wat de natuur zelf aanbiedt – want in de herfst toont ze zich van haar meest gulle kant. Terwijl ik schik, denk ik al aan de komende kerstdecoratie: warme tinten, natuurlijke materialen, en misschien wat accenten in bordeaux – de kleur van dit seizoen.
Binnen in de keuken vullen de dagen zich met geuren van kaneel en vanille.
Cinnamon rolls, koekjes, pompoensoep… het zijn die eenvoudige recepten die het huis vullen met warmte. En als het wildseizoen aanbreekt, brengen we die smaken ook naar onze gasten – met gerechten die de herfst écht laten proeven.
Wanneer we even vrij zijn, trekken we eropuit met Saima, onze Berner Sennen, langs de RAVeL. De lucht is fris, de bladeren knisperen onder onze voeten, en de stilte van het landschap doet goed.
En met wat extra tijd deze maanden, vinden we ook meer momenten voor onszelf: om te gaan lopen, te trainen voor de marathon van Londen eind april, of gewoon rustig te gaan shoppen en inspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen.
De herfst is voor ons geen eindpunt, maar een begin.
Een tijd om te vertragen, nieuwe ideeën te laten groeien, en de schoonheid te vinden in de kleine dingen.
🍁 Herfst bij Hôtel Koru – warmte, eenvoud en inspiratie.
Net dat beetje meer tijd om te ademen.





