Koru Hotel

— Het project —

Reizen als rode draad

Het project heeft 5 jaar geduurd tussen de eerste tekeningen van de architect, het uitzoeken van de locatie, de bouw en kiezen van materiaal en decoratie.
Bernadette van Empel, eigenaar van het hotel, is 5 jaar geleden onder de charme gevallen van deze oude plantenkwekerij.

Het concept van het hotel is gebaseerd op haar reis van een jaar door Australië, Nieuw Zeeland en Azië. Het thema kan je zowel terug vinden in de kamers als in de tuin.

Stephane et Bernadette sont les 2 heureux propriétaires de l'hôtel Koru à Autre Eglise en Brabant Wallon
null

Verhaal

Bernadette, Nederlandse van origine, geboren in Zuid Frankrijk, in de regio van de Cévennes is verhuisd naar België voor haar studies in events en toerisme.
Ze viel gauw onder de charme van de regio Haspengouw voor haar project te creëren.

Stephane, afkomstig van Tienen, is opgegroeid in de horeca milieu. Tijdens zijn jeugd werkte hij in de café van zijn straat in combinatie met zijn passies voor motocross, voetbal en bijlart.

Hij is altijd in de buurt van Autre Eglise geweest, hij heeft een groot deel van zijn carrière gewerkt als boekhouder in Orp-le-Grand en nadien Poucet, waar wij ook elkaar hebben leren kennen.

In 2016 heeft hij het project van het hotel geintegreerd, van een groot vriendschap is hij een mooi levenspartner geworden.

Wij verwelkomen u zowel in het Nederlands als in het Frans, en ook in Engels en Duits.

Diverse Websites

Hieronder vindt u een link naar de website over de bezienswaardigheden in Waals Brabant. Indien u genoten heeft van uw verblijf bij ons, kunt u altijd een positieve recensie na laten op Trip Advisor, Facebook of op Google Reviews.

Destination BW
Facebook
Instagram
Visit Wallonia
Bienvenue vélo
Tripadvisor

Betekenis van het woord Koru

(symbool voor Maori’s uit Nieuw-Zeeland)

« De Koru, ontvouwend varenblad, staat voor een nieuw begin, nieuw leven en groei. De vorm is afgeleid van het jonge varenblad dat zich ontwikkelt en uiteindelijk ontvouwt uit de bescherming van een ouder varenblad. Dit proces verwijst naar de levenscyclus van de mens. Ook symboliseert de Koru de eeuwige rust en vrede van het woud en is een uiting van het verlangen van de mens omringd te zijn door deze elementen. »